Zásady ochrany osobných údajov

Kto sme

Kresťanskodemokratické hnutie (ďalej len „hnutie“) je politickým hnutím podľa zákona č. 85/2005 Z.z. o politických stranách a politických hnutiach. Hnutie pôsobí na území Slovenskej republiky, vychádza z odkazu európskej kresťanskej kultúry. Usiluje sa o uplatnenie kresťanských a konzervatívnych hodnôt v politickom živote spoločnosti, štátu a medzinárodného spoločenstva. Je hnutím občanov, ktorí sa neboja prevziať zodpovednosť za seba, za svoju rodinu, za svoju obec, región a za svoj štát. Pri tom spracúva osobné údaje Vás, ako členov hnutia a sympatizantov.

Prevádzkovateľ

Názov: Kresťanskodemokratické hnutie
Sídlo: Šafárikovo námestie 77/4, 81102 Bratislava – mestská časť Staré Mesto
IČO: 00586846
Kontaktné údaje: +421 917 867 888, sekretariat@kdh.sk

Adresa našej webovej stránky je: https://www.milanmajersky.sk.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak navštívite našu stránku prihlásenia, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú odstránené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Analytika

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Dodatočné informácie

Ako chránime vaše údaje

Kategórie príjemcov, ktorým môžu byť poskytnuté osobné údaje:

  • inštitúcie oprávnené zo zákona (napr. Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán)

Doba uchovávania osobných údajov

Osobné údaje uchovávame:

  • do uplynutia účelu ich spracúvania – doby trvania členstva v KDH,
  • odvolania Vášho súhlasu, alebo
  • 20 rokov v súlade so zákonom č. 85/2005 Z.z. o politických stranách a politických hnutiach.

Ako dotknutá osoba máte právo odKDH:

  1. požadovať informáciu, aké osobné údaje o Vás spracúva a tiež prístup k týmto údajom,
  2. požadovať opravu neaktuálnych a neúplných Vašich osobných údajov,
  3. požadovať vymazanie osobných údajov, ak ste odvolali súhlas, ak už nie sú potrebné na účely na ktoré sme ich získali a ak ich spracúvame nezákonne,
  4. požadovať prenesenie osobných údajov k inému prevádzkovateľovi, ak ste nám ich poskytli na základe súhlasu,
  5. požadovať obmedzenie spracúvania osobných údajov a to ak:
  • napadnete správnosť Vašich osobných údajov, a to počas doby kým overíme ich správnosť,
  • je spracúvanie nezákonné, Vy namietate proti vymazaniu Vašich osobných údajov a namiesto toho žiadate obmedzenie ich použitia,
  • KDH už Vaše údajenepotrebuje na účely spracúvania, ale potrebujte ich Vy na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Ak ste presvedčený, že Vaše údaje nespracúvame v zmysle GDPR, oznámte nám to a ak Vám nevyhovieme, máte právo podať návrh na začatie konania dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Vaše vyššie uvedené práva sú bližšie špecifikované v článkoch 15 až 21 GDPR.

Voči KDHsi môžete svoje práva uplatniť prostredníctvom:

  • písomnej žiadosti na poštovú adresu Ústredie KDH, Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava,
  • e-mailom na e-mailovú adresu sekretariat@kdh.sk,
  • telefonicky na čísle +421 917 867 888.

Požiadavky na zverejňovanie právnych predpisov v regulovanom odvetví

Právnym základom na spracúvanie osobných údajov je:

  • zákon č. 85/2005 Z.z. o politických stranách a politických hnutiach,
  • oprávnený záujem KDH,
  • Váš súhlas so spracúvaním osobných údajov, pričom súhlas môžete kedykoľvek odvolať.